WintherStormer

WintherStormer i samarbeid med NoTAM

inviterer til det 16. norske analoge synth og synth-DIY treffet lørdag 18. november 2023 kl. 10.00 - 17.00.

Vi inviterer alle som er interessert i analoge synthesizere, både ferdigbygde og selvbygde, til et fellestreff i Oslo.
OBS! OBS! OBS Nye lokaler i forhold til tidligere år! Synthtreffet er flyttet til Jaeger i Grensen 9, Oslo sentrum.
Ta med deg en synth eller to (pluss hodetelefoner!) og treff likesinnede.

Analoge synthesizere hadde sin første storhetstid på 1960- og 1970-tallet, med kjente merker som bl.a. Moog, ARP, Roland, Oberheim og Korg. De analoge synthene ble byttet ut da den digitale revolusjonen kom på 1980-tallet, men i de senere årene er analoge synthesizere igjen fått sin renessanse. Det er i dag mange som bruker, spiller på, bygger og elsker analoge synthesizere. og overraskende nok: Det finnes i dag mange flere produsenter av analoge synthesizere enn det var på 60/70-tallet. Dette gjelder både de store, modulare systemene, samt mer kompakte ferdigbygde synther. Det norske synth-treffet så dagens lys høsten 2007, og har vært gjennomført hver høst.

In English, please!

The 16th Norwegian Analog Synth meeting will happen on Saturday, November 18th, 2023 between 10 a.m. and 5 p.m. in Oslo, Norway. Lots of analog synths will be on display, both readymade commercial synths, large modulars and small self-build projects. Both vintage and modern analogs are featured. All ready for use and testing by everyone. There will be demonstrations, jam-sessions, raffle (with prizes!), music to listen to, instruments to see and try, and lots of nice people to meet. Please note: there is a new venue this year at Jaeger in Grensen 9, Oslo city center. Questions? Contact Terje Winther.

Analog modular synth photo Vintage analog monosynth

Program

Programmet vil være forholdsvis løst og ledig - hele hensikten med synth-treffet er å møte andre mennesker og instrumenter, prøve synthene, og nyte lydene og musikken. Det er gratis kaffe, men om du tenker å bli en stund kan du gjerne ta med egen mat (det er kjøkken på NoTAM). Tidsplan:

kl. 10.00 Get-in, opprigg, klargjøring (det er greit å komme senere også)
kl. 11.00 Høytidelig åpning av synth-treffet.
kl. 12.00 Presentasjon gamle og nye analoge synthesizere - sammenligninger!
kl. 13.00 Mingling, prøving, knotting, skruing...
kl. 14.00 Demonstrasjon av muligheter på analoge, modulære synthesizere
kl. 17.00 The end - synthtreffet avsluttes for i år

Innhold - hva kan du oppleve på synth-treffet:

Hva er Synth-DIY?

Synth-DIY er en engelsk forkortelse - Do It Yourself ("Gjør det selv") - som henspiller på at mange i dag bygger sine egne synthesizere, enten fra byggesett, eller ved å designe sine egne elektroniske kretser og bygge opp alt helt fra grunnen av. Dette var en gang "hemmelig" beskyttet informasjon mellom produsentene, men i dag er dette lett tilgjengelig, og på verdensbasis er det stor aktivitet på dette området. På synth-treffet kommer vi til å vise frem en rekke alternativer innen dette - og kanskje bygge litt under treffet også?

Hva kreves?

Husk hodetelefoner! Treffet er åpent for alle som er interessert i analoge synthesizere, enten du bygger selv, bruker synther, eier noen, eller bare er interessert. Det er stor aktivitet rundt om i verden, og det gjennomføres treff i England, Nederland, Tyskland, USA og mange andre land. Interessen for analoge synther er stor i Norge, og den øker. Synthtreffet passer for nybegynnere, studenter, amatører, profesjonelle, og er like greit enten du bare vil se og prøve deg litt, skru, diskutere ideer, bygge, spille eller har noe du vil diskutere med andre. Dersom du har; ta med deg en analog synth eller to + hodetelefoner.

Praktisk

Treffet gjennomføres i Jaeger sine lokaler i Grensen 9. OBS! OBS! Nytt lokale i forhold til tidligere år! På Jaeger serveres det drikke, pizza, kaffe og coctails. Ett slice pizza koster 49 kr.
Vi har på de siste synth-treffene hørt om flere som har interessante instrumenter, men som ikke klarer å få fraktet dem til synth-treffet. Si i fra hvis du trenger hjelp til transport.
Hvis du har mulighet, kan du gjerne ta med deg:

Påmelding gjøres ved å sende mail til Terje Winther. Ved påmelding si gjerne i fra hva du har med deg og hva du eventuelt trenger. Vi stiller med strøm og bord. Siden det lett blir mange; ta gjerne med keyboardstativ.

Påmeldte deltakere

Mailingliste og mailadresser

Det er opprettet en mailing-liste for norske analog synth folk:

norsynth - Norsk Analog Synthesizer Gruppe - er åpen for alle som er interessert i analoge synthesizere, enten ferdigbygde eller selvbygde - nye eller gamle synther. Språket er norsk, og gruppen er tenkt for å bygge opp et miljø for analoge synthesizere i Norge.
NorSynth - a group dedicated for analog synth in Norway.

Group Email Addresses
Post message: norsynth@kunst.no

Info om listen, og hvordan du melder deg inn og ut.

Synthtreffet er støttet av:

NoTAM ProLyd